Weź udział w kulinarnej wyprawie z Tasty Places

17-19 listopada, zabierzemy Was w podróż po smakach Warmii i Mazur. Podczas wyprawy będziecie robić sery na Koziej Farmie Złotna, weźmiecie udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez szefową kuchni Joannę Jakubiuk. Zorganizujemy dla Was degustację najlepszych cydrów w Polsce i spędzimy wspólnie weekend w niezwykle klimatycznym Siedlisku Kwaśne Jabłko.

Smaki Warmii i Mazur

17-19 listopada, zabierzemy Was w podróż po smakach Warmii i Mazur. Podczas wyprawy będziecie robić sery na Koziej Farmie Złotna, weźmiecie udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez szefową kuchni Joannę Jakubiuk. Zorganizujemy dla Was degustację najlepszych cydrów w Polsce i spędzimy wspólnie weekend w niezwykle klimatycznym Siedlisku Kwaśne Jabłko.

Do tej pory odkrywaliśmy przed Wami najpiękniejsze miejsca w Polsce. Teraz chcielibyśmy pokazać Wam również polskie, regionalne smaki. I co więcej, zaprosić Was do wspólnego gotowania, doskonalenia umiejętności i pasji, poznawania lokalnych producentów i wspólnego biesiadowania.

Siedlisko Kwaśne Jabłko

17 listopada spotkamy się na wspólnej kolacji w Siedlisku Kwaśne Jabłko, które znajduje się 35 km od Olsztyna, we wsi Włodowo, na granicy Warmii i Mazur. Kwaśne Jabłko to ekskluzywne gospodarstwo agroturystyczne oraz miejsce, gdzie produkowany jest ekologiczny cydr. Do Waszej dyspozycji oddajemy 6 dwuosobowych pokoi, w przepięknych i klimatycznych wnętrzach.

Warsztaty serowarskie w Koziej Farmie Złotna

18 listopada weźmiecie udział w warsztatach serowarskich w Koziej Farmie Złotna, podczas których poznacie podstawowe metody obróbki mleka i dowiecie się jak wytwarza się jogurt, kefir oraz takie sery jak: twaróg klasyczny, oberlandzki, ser podpuszczkowy, koryciński, ricotta. Wiedza, jaką zdobędziecie pozwoli Wam samodzielnie wytwarzać sery w domu i tworzyć własne kompozycje smakowe. Podczas warsztatów weźmiecie również udział w degustacji 15 rodzajów serów, wytwarzanych w Koziej Farmie Złotna m.in Twarożek Oberlandzki i Złotniak, które zostały nagrodzone w wielu konkursach serowarskich.

Degustacja cydrów Kwaśne Jabłko

18 listopada będziecie uczestniczyć w degustacji cydrów Kwaśne Jabłko. Są to unikalne cydry o głębokim aromacie, zawierające 7-8 proc. alkoholu, pozbawione cukru, siarki, konserwantów i sztucznych ulepszaczy. To nie lada gratka dla koneserów cydru, bo jest to produkt, który został wyróżniony w wielu konkursach m.in. w najstarszym konkursie cydrów w Wielkiej Brytanii (British Cider Championship), w konkursie „Pomme d’Or” we Frankfurcie, a także w polskim konkursie win i cydrów – „EnoExpo”. Podczas degustacji dowiecie się jak wygląda produkcja cydru, z jakich jabłek najlepiej robi się cydr, a także jakie mamy gatunki cydru.

Warsztaty kulinarne z Joanną Jakubiuk

W niedzielę 19 listopada weźmiecie udział w warsztatach kulinarnych, prowadzonych przez szefową kuchni, Joannę Jakubiuk, niezłomną propagatorkę smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. Inspiracją do menu, składającego się z 5 dań, będą lokalne produkty pochodzące z Warmii i Mazur, które przygotujemy w nowych, niecodziennych aranżacjach. W menu będą królowały: gęś, lawenda, cydr, jabłka, dynia, ryby, grzyby oraz kozie sery, ale wszystkich szczegółów, nie możemy Wam zdradzić.

Ważne informacje

Koszt warsztatów: 1400 PLN/os
Cena obejmuje:

  • 2 noclegi w siedlisku Kwaśne Jabłko (17 i 18 listopada),
  • 2 śniadania (18 i 19 listopada),
  • obiad (18 listopada),
  • 2 kolacje (17 i 18 listopada),
  • degustację cydrów (18 listopada),
  • 3h warsztaty serowarskie w Koziej Farmie Złotna (18 listopada),
  • 4h warsztaty kulinarne z Joanną Jakubiuk (19 listopada).

 

Uwaga: Cena nie obejmuje kosztów dojazdu do Siedliska Kwaśne Jabłko ani do Koziej Farmy Złotna. Uczestnicy wyprawy poruszają się własnymi samochodami.

W wyprawie kulinarnej może wziąć udział maksymalnie 12 osób. Aby wyprawa mogła się odbyć, niezbędna jest liczba minimum 8 osób. W przypadku odwołania warsztatów z powodu braku wystarczającej liczby uczestników, zwracamy w całości przesłane środki. Warunkiem rezerwacji jest przesłanie potwierdzenia przelewu w wysokości 1400 PLN na adres sylwia[at]tastyplaces.pl w terminie do 23 października.

Dane do przelewu:
Sylwia Sasal Public Relations
Alior Bank
33 2490 0005 0000 4500 3148 9961
W tytule przelewu prosimy o dopisek – kulinarna wyprawa Tasty Places

Jeśli zrezygnujecie z wyjazdu na 2 tygodnie przez terminem, zwracamy 50 proc. kosztów. W innych przypadkach, wpłata nie jest zwrotna.

W przypadku pytań prosimy o kontakt na adres: sylwia[at]tastyplaces.pl lub tel. 666 813 039

Bądź na bieżąco!

Subskrybuj Nasz Biuletyn

Kategorie wpisów

Wesprzyj nas

Podoba Ci się nasz projekt?
Pomóż nam rozwijać go jeszcze szybciej!